EDUKACIJA

Smrdi li kompost? Možemo li kompostirati samo u vrtu? Kako kompostirati na balkonu, terasi ili u stanu? Kako proizvesti kvalitetan kompost i što točno kompost čini kvalitetnim?

Koja je uloga komposta u organskom uzgoju hrane i kruženju hranjivih tvari u ekosustavu? Zašto je dobro znati kako proizvesti fungalno dominantni kompost? Na koje sve načine možemo podržati funkcije zdravog tla i doprinijeti porastu usluga ekosustava?

Kako uzgoj hrane može promijeniti ekološki otisak potrošača? Možemo li hranu uzgajati i u gradu? Kako pospješiti bioraznolikost u urbanim sredinama i učiniti prirodu sastavnim dijelom urbanog identiteta? Možemo li brigom o tlu postaviti temelje zdrave kulture i ekonomije?

Odgovore na ova pitanja potražite u radionicama i predavanjima po mjeri svojih potreba.

« 1 od 4 »

DIZAJN

Razvoj projekata prilagođenih kontekstu je proces stvaranja značenja. Najvažniji korak je jasna artikulacija ciljeva i potreba. Time se stvara jasan kontekst za donošenje odluka o tome čime se gospodari, tko donosi odluke i upravlja projektom. Jasno definiran kontekst okosnica je oko koje gradimo dizajn za vaš projekt.

Proces dizajniranja započinje stvaranjem osnovne karte koja služi kao temelj za mapiranje postojećih elemenata u prostoru. Analiziramo i procjenjujemo komponente kao što su: postojeće zgrade i infrastruktura, topografija terena, otjecanje voda, erozija, vegetacija, biljni i životinjski svijet, mikroklimatske pojave, brzina i smjer vjetra, plodnost tla, tekstura tla i infiltracija, osunčanost i sjene, i sl. Kako bismo što bolje pročitali sve ograničavajuće čimbenike i potencijale određenog konteksta, uzimamo u obzir ekološku, društvenu i ekonomsku osnovu. Također razmatramo i zakonodavni okvir.

Mogu vam pomoći da započnete regenerativni proces.

« 1 od 5 »

SAVJETOVANJE

Koje rješenje za zbrinjavanje biološkog otpada je ispravno baš za vas? Imate li prave kulture mikroorganizama u tlu koji će nutrijente u tlu učiniti dostupne biljkama? Trebate izgraditi plodnost tla i povećati prinose, a da pritom učinkovitije koristite energiju i smanjite financijska ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju? Želite uzgajati hranu u svojoj zajednici? Zanima vas kako dizajnirati, instalirati i upravljati regenerativnim sustavima u svom kućanstvu, na farmi ili u gradu?

Raznolikost možemo kultivirati u kompostu, u tlu ili u zajednici, koristeći regenerativna načela i permakulturne principe.

Posavjetujte se o tome koje rješenje najbolje odgovara vašim potrebama.

« 2 od 3 »